Πολιτική
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ ενδέχεται να βρέξει στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια, τοπικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα, στα δυτικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ζεστός καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι, που σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στα ανοιχτά του Ιονίου, σε πολύ ισχυρούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά.