Πολιτική
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 17:23

Χ. Θεοχάρης: Η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν οι κυβερνώντες δρουν και αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και με γνώμονα μόνο τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, τότε ανακοινώσεις όπως η σημερινή της Επιτρόπου Τίσεν δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρης Θεοχάρης.

«Όταν οι κυβερνώντες δρουν και αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και με γνώμονα μόνο τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, τότε ανακοινώσεις όπως η σημερινή της Επιτρόπου Τίσεν δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος σε παρέμβαση της Επιτρόπου, η οποία τόνισε ότι δεδομένα για το ελληνικό χρέος κατά την περίοδο 2010 - 2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα.

Ο κ. Θεοχάρης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «στοχοποιώντας τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, έβαλε ουσιαστικά στο στόχαστρο την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία έξι χρόνια».

«Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση τι είχε γίνει την τελευταία φορά που τα “Greek Statistics” είχαν γίνει το θέμα της επικαιρότητας; Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και η χώρα με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες, ανεξαρτήτως προσώπων, κατάφερε να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της. Για ποια σταθερότητα στην οικονομία μιλάει η κυβέρνηση όταν μόνη της ανοίγει ξανά θέμα αξιοπιστίας της χώρας - όπως λέει σαφώς η ευρωπαία επίτροπος;», διερωτάται ο ανεξάρτητος βουλευτής.  

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η αξιοπιστία των σημερινών ελληνικών στατιστικών πάει χέρι με χέρι με την αναξιοπιστία όσων κυβέρνησαν ως τώρα. Και αυτό είναι που φοβάται και η σημερινή κυβέρνηση: Πως η υπόθεση Γεωργίου ξεσκεπάζει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, αναξιοπιστία που κληρονόμησε από τα παλαιότερα κόμματα εξουσίας».

Καταλήγοντας, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο», σημειώνοντας ότι «θα διακινδυνεύσει τη χώρα και δεν θα κερδίσει τίποτε: ο λαός ήδη ξέρει πως η αξία της κυβέρνησης και των υποσχέσεών της είναι μηδενική».