Πολιτιστικά
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 13:55

Suntan και Chevalier ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς

Το Chevalier της Αθηνάς - Ραχήλ Τσαγγάρη και το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών ταινιών που διεκδικούν βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA).

Το Chevalier της Αθηνάς - Ραχήλ Τσαγγάρη και το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών ταινιών που διεκδικούν βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA).

Το Suntan και το Chevalier είναι ανάμεσα στις πενήντα ταινίες που θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τα «Όσκαρ της Γηραιάς Ηπείρου», σύμφωνα με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι περισσότεροι από τους 3.000 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα κρίνουν τις 50 καλύτερες, διεθνώς αναγνωρισμένες ευρωπαϊκές παραγωγές για να καταλήξουν στις κατηγορίες Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Πρωταγωνιστικών Ρόλων.  

Η υπόθεση του έργου της Τσαγγάρη αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η ταινία, σε σενάριο Αθηνάς Τσαγγάρη και Ευθύμη Φιλίππου, έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Νίκο Ορφανό, Κώστα Φιλίππογλου και τον Σάκη Ρουβά.

Η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει κινηματογραφική διανομή σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και αφού κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ, συνεχίζει το ταξίδι της με μια μεγάλη διάκριση.

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το Bank Bang και το Wasted Youth, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί τον Μάκη Παπαδημητρίου σε μια αισθηματική κομεντί, με τους Έλλη Τρίγκου, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Χαρά Κότσαλη και Μάρκους Κόλεν.

Στην υπόθεση της ταινίας, ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί. Το καλοκαίρι, όμως, όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του.

Ανάμεσά τους, ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα. Όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

naftemporiki.gr