Πολιτική
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 12:19

Χ. Φλωράκης: «Ο,τι βιός είχα το έχω δώσει στο Κόμμα»

«Δεν το ονοματίζω τούτο το χαρτί διαθήκη για το λόγο οτι δεν έχω τίποτα να διαθέσω. Ο,τι βιός είχα το έχω δώσει στο Κόμμα, στο Κόμμα στο ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του, την Μαρξιστική-Λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμά του και τις αρχές του», έγραφε στο αποχαιρετιστήριο του σημείωμα που παρέδωσε στη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος απεβίωσε χθές το απόγευμα σε ηλικία 91 ετών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/23/1053244.htm .

Και στο μήνυμά του ο Χαρίλαος Φλωράκης προσθέτει:

«Πολιτικά δεν έχω επίσης τίποτα να αφήσω. Ο,τι είχα το έδωσα με τη συγκεκριμένη δράση μου. Να αφήσω πολιτικές ορμήνιες δεν το θεωρώ σοβαρό. Θέλω να επιστρέψω, και να ταφώ στον τόπο που γεννήθηκα στο Παλιοζογλώπι και συγκεκριμένα στον Αηλιά για νάχω αγνάντιο. Ο τάφος να είναι απλός, μόνο να φραχτεί για να μην με ξεχώσουν τα αγρίμια. Δεν θέλω λόγους και στεφάνια. Αυτά να εκφραστούν με βοήθεια στο Κόμμα».

Σεπτέμβρης 1994

Γειά σας

Χαρίλαος Φλωράκης».

Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ η σορός του Χαρίλαου Φλωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό την Τρίτη 24 Μαϊου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 25 Μαϊου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού (πολιτική κηδεία) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαϊου στο αίθριο του κτιρίου της Κεντρικής Επιτροπής στις 18:00, ενώ η ταφή του Χαρίλαου Φλωράκη θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαϊου στο Παλιοζογλώπι του Δήμου Ιτάμου των θεσσαλικών Αγράφων στις 16:00.