Πολιτική
Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τη νύχτα βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσον και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα βροχής, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από τη νύχτα βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις, στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.