Πολιτική
Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 16:07

«Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς»

Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς δήλωσε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παράλληλα απηύθυνε προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής στις επικείμενες οργανωτικές και εκλογικές διαδικασίες.

Η κα Ξενογιανακοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται χωρίς πυξίδα και παίρνει αποσπασματικά και αντιλαϊκά μέτρα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι έχει καθαρή αντιπολιτευτική θέση σε όλα τα θέματα.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αναγράφεται στον Τύπο, να φέρει στη δημοσιότητα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, η γραμματέας του Κινήματος απάντησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια συμψηφισμού που γίνεται από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια ως προφάσεις εν αμαρτίαις.

Όσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σύμφωνα με την οποία χρειάζεται να εξηγηθεί από την κυβέρνηση ο όρος «στρατηγικός εταίρος».

Τέλος σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, η κ. Ξενογιανακοπούλου ανέφερε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι σχετικές διαδικασίες και πρόσθεσε ότι μετά το καλοκαίρι θα υπάρξει η συνολική στρατηγική πρόταση για την Αυτοδιοίκηση και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε συμμαχίες και συνεργασίες καθώς οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν προνομιακό πεδίο για τη συνεργασία των κομμάτων, πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα.