Τεχνολογία-Επιστήμη
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 00:31

Project Alloy: «Merged reality» από την Intel

Ένα σετ εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) το οποίο επιτρέπει την «εισαγωγή» πραγματικών αντικειμένων στην παραγόμενη από υπολογιστή εικόνα την οποία προβάλλει στην χρήστη αποκάλυψε η Intel.

Ένα σετ εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) το οποίο επιτρέπει την «εισαγωγή» πραγματικών αντικειμένων στην παραγόμενη από υπολογιστή εικόνα την οποία προβάλλει στην χρήστη αποκάλυψε η Intel.

Η εταιρεία περιγράφει το Project Alloy ως μια συσκευή «συγχωνευμένης πραγματικότητας» (merged reality), η οποία έχει το επιπλέον πλεονέκτημα πως επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα χέρια τους. Όπως αναφέρει το BBC, σκοπεύει να προσφέρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε άλλους κατασκευαστές μέσα στο 2017, αλλά δεν θα πωλεί η ίδια το headset.

Σύμφωνα με το BBC, το Project Alloy παρέχει στην εταιρεία μια ευκαιρία να προωθήσει τις κάμερες RealSense της, προηγμένο λογισμικό δημιουργίας γραφικών και άλλες τεχνολογίες πριν καθιερωθεί στο κοινό η χρήση της VR και της AR (augmented reality).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Μπράιαν Κρζάνιχ, παρουσίασε το Project Alloy στο developer forum της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και υποστήριξε ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το τι είναι δυνατόν να γίνει με τους υπολογιστές. Κατά τον ίδιο, η προσέγγιση της Intel περιλαμβάνει τον εντοπισμό των κινήσεων των δαχτύλων του χρήστη από τις κάμερες RealSense και την προβολή τους στον εικονικό κόσμο, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία εικονικών αντικειμένων. «Η merged reality έχει να κάνει με πιο φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης και χειρισμού εικονικών περιβαλλόντων» έγραψε σε blog, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Medium. «Αυτό σας απελευθερώνει από τα χειριστήρια κτλ των σημερινών συστημάτων VR, προσθέτοντας τα χέρια σας- τα πραγματικά σας χέρια- στις εικονικές σας εμπειρίες».

Σε μια άλλη κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα, η Intel ανακοίνωσε πως ένα από τα εργοστάσιά της θα αρχίσει την παραγωγή τσιπ για smartphone που θα βασίζονται στα σχέδια της ARM. Γενικά μιλώντας, η Intel και η ARM συνήθως θεωρούνται ανταγωνίστριες, καθώς η αρχιτεκτονική τσιπ της πρώτης κυριαρχεί στα PC, ενώ της δεύτερης στα τηλέφωνα και τα tablets. Παρόλα αυτά, οι δύο εταιρείες έκαναν λόγο για μια «αμοιβαία επωφελή» κίνηση.