Πολιτική
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 13:03

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη ο Γ. Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του Πρόεδρου της, Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Ραμάλα.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «η Ελλάδα πάντα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο» στο Παλαιστινιακό, ενώ προανήγγειλε τη ανάληψη πρωτοβουλίας από το κόμμα του.

«Εδώ στη Ραμάλα βρισκόμαστε οι Σοσιαλιστές από όλο τον κόσμο από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Έχουμε πάρει την πρωτοβουλία αυτή, για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα αδελφά κόμματα που παλεύουν για την ειρήνη και από τις δυο πλευρές, και στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, και βεβαίως, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προχωρήσει η συζήτηση μεταξύ και των πολιτών. Η διπλωματία των πολιτών αλλά και των κομμάτων ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή πλατφόρμα θέσεων, για την ειρήνη, για το πώς θα πιεστούν όλες οι πλευρές για να γίνει επιτέλους πράξη η ειρήνη στην περιοχή. Με ένα παλαιστινιακό κράτος, και βεβαίως, κι ένα Ισραήλ που θα αισθάνεται την ασφάλεια και την καλή γειτονία», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

«Με αυτό τον στόχο εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Ήδη έκανα πρόταση για πρωτοβουλία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, πόσο μάλλον εμείς οι σοσιαλιστές, που έχουμε και παραδοσιακές σχέσεις, και πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια, γύρω από το Παλαιστινιακό.

Και πιστεύω, ότι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης, την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων, τόσο από την Παλαιστίνη όσο και από το Ισραήλ, οι οποίες, συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών, συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή και στη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης.