Πολιτική
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με ισχυρούς βορείους ανέμους, κατά τόπους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Κατά τόπους, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα, στα ανατολικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Κατά τόπους, τα φαινόμενα θα είναι είναι έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα δυτικά και βόρεια, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και στα νότια μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά, πρόσκαιρα, ισχυροί. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ώς 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Κατά τόπους, τα φαινόμενα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, θα είναι έντονα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στη δυτική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι, στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα.