Κόσμος
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 12:25

Ετοιμη να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το ψευδοκράτος δηλώνει η Γκάμπια

Ετοιμος να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το ψευδοκράτος της Βορείου Κύπρου, δηλώνει ο πρόεδρος της Γκάμπια, Yahya Jammeh, μεταδίδουν από την Γκάμπια τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό», είπε ο αφρικανός πρόεδρος στον επισκεπτόμενο τη Γκάμπια Σερντάρ Ντενκτάς.

«Ο μουσουλμανικός τουρκοκυπριακός λαός μπορεί να εμπιστεύεται την Γκάμπια.Εσείς υποδείξτε μας αυτό που θέλετε, κι εμείς θα πράξουμε τα επιβαλλόμενα», φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Jammeh.

«Οι αλήθειες στην Κύπρο είναι καταφανείς. O τουρκοκυπριακός λαός επιζητεί την επίλυση του Κυπριακού. Αυτό καταδείχθηκε με το δημοψήφισμα. Οι ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει τη συνέχιση του ανεπίλυτου και παρ’ όλα αυτά έγινε δεκτή στους κόλπους της ΕΕ», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Γκάμπια.

Την ίδια ώρα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», αναφερόμενη στην επίσκεψη Σερντάρ Ντενκτάς στην Αφρική κάνει λόγο «για κυνήγι πάπιας» του κ. Ντενκτάς στη μαύρη ήπειρο, σημειώνοντας ότι ενώ οι Τουρκοκύπριοι ανέμεναν τον τερματισμό της λεγόμενης απομόνωσης, βυθίζονται περισσότερο σε αυτή.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ, κάλεσαν ταυτόχρονα τους πολίτες τους να εισέρχονται στην Κύπρο από τα νόμιμα λιμάνια και για κανένα λόγο να μην αγοράζουν ελληνοκυπριακές περιουσίες στην κατεχόμενη Κύπρο.

Πηγή ΑΠΕ, ΚΥΠΕ