Πολιτική
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 07:15

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ στις 12 η ώρα το μεσημέρι, εστιάζεται το ενδιαφέρον όλων, μετά τα δυσμενή για το κυβερνών κόμμα αποτελέσματα, της δημοσκόπησης της MRB.

Ο Κώστας Σημίτης διεμήνυσε στα κορυφαία στελέχη να μην απουσιάσουν, ώστε να υπάρξει εφ'όλης της ύλης συζήτηση των προβλημάτων.

Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ βήμα προς βήμα θα αναστρέψει το κλίμα και θα επανακάμψει στη νικηφόρο στρατηγική, εμφανίστηκε από την Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στη δημοσκόπηση που φέρει εννέα ποσοστιαίες μονάδες πίσω το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε, ότι το θέμα έχει λάβει απίστευτο χαρακτήρα, λέγοντας πως αρμόδιος να κρίνει αυτές τις διαδικασίες είναι ο Κώστας Σημίτης.

Στο πλαίσιο αυτής της πορείας θα αναδειχθούν όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται μέσα από συλλογικές αποφάσεις, αλλά και με κινήσεις του πρωθυπουργού στις φυσικές του δραστηριότητες, κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ωστόσο, για πρώτη φορά ο Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας πως πρέπει να αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News 98,7 η Τόνια Αντωνίου, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, στο επικείμενο συνέδριο θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Στη Νέα Δημοκρατία επισήμως, τηρούνται χαμηλοί τόνοι, ωστόσο στελέχη του κόμματος χαρακτηρίζουν τη δημοσκόπηση «διαβατήριο» προς την εξουσία.

«Το δικό μας μέλημα είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

«Τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, είναι σχεδόν αδύνατον να αναστραφούν», εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «κακέκτυπο» του Ανδρέα Παπανδρέου και του Μένιου Κουτσόγιωργα, που έχει συνθηκολογήσει με τους λαϊκιστές και τους ακραίους στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βουλιάζει και ότι η παραμονή της στην εξουσία ζημιώνει την χώρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε και πάλι κατά της επιστροφής Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ δήλωσε ότι θα δεχόταν να ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της Δημοκρατίας, εάν το κόμμα του ζητούσε εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.