Πολιτική
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 21:17

Παπανδρέου: Oι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες

Το δημοψήφισμα στη Γαλλία μας επηρεάζει, είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη Νομαρχιακή Συνέλευση Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις καθώς με το «όχι» υπάρχει κίνδυνος εσωστρέφειας και φρενάρισμα της διαδικασίας οικονομικής σύγκλισης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το «όχι» δεν σημαίνει «όχι» στη διεύρυνση, αλλιώς θα έχουμε αποσταθεροποίηση και προβλήματα στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες, στις επόμενες εκλογές θα είμαστε εμείς κυβέρνηση έτοιμοι για τομές και αλλαγές στη χώρα και ανέφερε ότι «δεν θα γίνουμε όπως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εξαπάτησε το λαό και τους τελευταίους 15 μήνες δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά».

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε ενάντια σε αλλαγές που υποβαθμίζουν Οργανισμούς, όπως ο ΟΤΕ και τις οποίες θα πληρώσει ο χαμηλόμισθος, ενώ αναφερόμενος στο συνδικαλιστικό κίνημα είπε ότι αυτό πρέπει να παλέψει για το γενικό κοινωνικό συμφέρον και όχι για στενά συντεχνιακά συμφέροντα.

Ο κ. Παπανδρέου καταφέρθηκε κατά του κρατισμού, είπε ότι αύριο το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός «έτοιμοι να κάνουμε μεγάλες τομές» και κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ