Αθλητικά
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 19:45

Ο Μπάγιεβιτς έγραψε το τέλος

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός, ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΑΕ, αποφάσισε να δώσει ο ίδιος τέλος σε αυτή την ιστορία και να γνωστοποιήσει την παραίτησή του με την ακόλουθη δήλωση:

«Περίμενα μέχρι σήμερα τον Ολυμπιακό, όπως μου ζητήθηκε. Φαίνεται ότι δεν ήταν σημαντικό το ζήτημά μου. Για να διευκολύνω όλους ζήτησα από τη διοίκηση -μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε- να λύσουμε το συμβόλαιο με όποιο τρόπο μου ζητηθεί.

Θεωρώ ότι η ενότητα σε μια ομάδα είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την επιτυχία της. Με την παραμονή μου ο Ολυμπιακός δεν θα την είχε τη νέα χρονιά. Και το χειρότερο δεν θέλω να δημιουργηθεί διχασμός εξαιτίας μου. Το έχω ζήσει και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επαναληφθεί.

Θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι σχετικά με το οικονομικό ζήτημα, που λέγεται πως με κράταγε όλες αυτές τις μέρες. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου -έχω ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση- να απαιτήσω καμία οικονομική αποζημίωση από τον Ολυμπιακό, σε κάθε περίπτωση. Τη μεγαλύτερη αποζημίωση μου προσέφεραν τα πολλά τηλεγραφήματα, οι επιστολές και οι απλές κουβέντες στο δρόμο από αγνούς φιλάθλους. Η συμπεριφορά του κόσμου στη φιέστα στο Καραϊσκάκη με συγκίνησε πραγματικά. Τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι πολλές χαρές ακόμη.

Αισθάνομαι περήφανος γι' αυτό το χρόνο που δούλεψα στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί τελείωσε με επιτυχία -κατάκτηση νταμπλ και αρκετά μεγάλη συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη- αλλά και γιατί άντεξα όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Μου μένει να ευχαριστήσω τους παίκτες και συνεργάτες μου. Τέλος τον κ. Κόκκαλη και τη διοίκηση του συλλόγου, που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις. Ίσως αυτές δεν είναι αρκετές για το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα, που θέλουν στον Ολυμπιακό. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».