Πολιτική
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 19:51

Αθανασάκης: Φτωχό το έργο της κυβέρνησης

«Ακόμα και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις έχουν τα όριά τους. Στη Νέα Δημοκρατία φταίει πάντα κάποιος άλλος, και σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, ο οποίος επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Εχουμε δει τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο να επιχειρείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χειραγωγηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Η συμφωνία που πέτυχαν οι εργαζόμενοι με την Διοίκηση στον ΟΤΕ καταγγέλθηκε και επιχειρήθηκε να τιμωρηθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία. Και τώρα βλέπουμε, με τη σκλήρυνση της στάσης κάποιας μερίδας των συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ, οι οποίοι υπαναχώρησαν και από ζητήματα που είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν, να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο της κομματικής χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η άποψή μας είναι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα. Ασφαλώς οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν και τις πολιτικές και τις κομματικές τοποθετήσεις τους. Ωστόσο, δεν μπορεί να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για κομματικούς σκοπούς, παραγνωρίζοντας το μέλλον της κοινωνίας, το μέλλον της οικονομίας και της χώρας», είχε νωρίτερα παρατηρήσει ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει έσοδα, γιατί δεν μπορεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό του 2005.

Η Νέα Δημοκρατία, θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα κέρδη και να κοινωνικοποιήσει το κόστος».

Οσον αφορά την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/03/1057609.htm , ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής παρουσίασε έναν ιδιαίτερα φτωχό απολογισμό δεκαπενταμήνου.