Πολιτική
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους, θα είναι έντονα. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις στα βόρεια, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, τοπικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα, αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, αργότερα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια, από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσήμερι και το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τοπικά θα είναι έντονα. Το πρωΐ στα ηπερωτικά, κατά τόπους, θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, στα κεντρικά και νότια.