Πολιτική
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 17:54

Αρχίζει αύριο η 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ

Αύριο αρχίζει η 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας ενιαία και συνολική λύση του ασφαλιστικού των τραπεζών, με τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ στις 3 μ.μ. θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, η οποία θα εκτιμήσει την κατάσταση και τα μηνύματα των εργαζόμενων και θα πάρει νέες αποφάσεις.

Η απεργία της ΟΤΟΕ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, είναι «η απάντηση του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που επιδιώκουν: αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και των συμφωνιών, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών».

Σήμερα η ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις της αντιπαράθεσης εργαζόμενων – κυβέρνησης - τραπεζών για το Ασφαλιστικό και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόμματος.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε, ότι το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στην ΟΤΟΕ και στους εργαζόμενους στις τράπεζες, συμπαραστέκεται ενεργητικά και μαχητικά στον αγώνα τους και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ, όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, «καλεί την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των τραπεζών να αναλογισθούν τις σοβαρές ευθύνες που έχουν και να σταματήσουν την αδιέξοδη πολιτική τους, που στρέφεται εναντίον των εργαζόμενων στις τράπεζες, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, γενικότερα (παρά τις προσχηματικές τους αναφορές σ’ αυτήν) και να συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών με σεβασμό στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και στις θέσεις της ΟΤΟΕ».