Πολιτική
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, με ισχυρούς νοτίους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τα φαινόμενα, κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά τόπους, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα βόρεια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, οι οποίοι από το απόγευμα, στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, θα γίνουν βορειοδυτικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.