Πολιτική
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους στο Ιόνιο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας, κυρίως στις βορειότερες περιοχές, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι, που σταδιακά θα ενισχυθόυν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγυεμα υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που αργότερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια, ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.