Πολιτική
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 15:29

Για θέατρο και «στημένο παιχνίδι» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο Παπαρήγα και Αλαβάνος

Για θέατρο και «στημένο παιχνίδι» των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων έκαναν λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, στην αντίδρασή τους για τη διακοπή της συζήτησης στη Βουλή για την Οικονομία, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον υπουργό Οικονομίας και τη μετατροπή της από τον κ. Καρμανλή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο σκηνοθέτης είναι ενιαίος: Είναι η αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική, η πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έχουν κάθε συμφέρον να θέσουν τέρμα σε μια ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε κοπάδι». Η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους όχι μόνο σε συνδικαλιστική αντιπαράθεση, αλλά και σε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση.

Ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν και ο κ. Αλαβάνος ο οποίος είπε:

«Ο κ. Παπανδρέου ανταγωνίστηκε με τον κ. Καραμανλή ποιος κάνει καλύτερα τις ιδιωτικοποιήσεις, ποιος απέλυσε περισσότερους από τις δημόσιες επιχειρήσεις, ποιος έφερε πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

«Εμείς θέλουμε να καταγγείλουμε αυτό το παιχνίδι που παίζεται, αυτή την παρτίδα πόκας που είδαμε μέσα στη Βουλή και στράφηκε εναντίον της Αριστεράς και του κόμματός μας το οποίο στερήθηκε με αυτόν τον πραξικοπηματικό τρόπο τη δυνατότητα να τοποθετηθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.