Αθλητικά
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 15:37

Κατσικάρης: Να γυαλίζει το μάτι...

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναχώρησε το μεσημέρι για την Ιταλία η Εθνική ομάδα μπάσκετ καθώς τη Δευτέρα ρίχνεται στη μάχη του προ-ολυμπιακού τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στο Τορίνο από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου και θα δώσει ένα εισιτήριο για το Ρίο.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναχώρησε το μεσημέρι για την Ιταλία η Εθνική ομάδα μπάσκετ καθώς τη Δευτέρα ρίχνεται στη μάχη του προ-ολυμπιακού τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στο Τορίνο από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου και θα δώσει ένα εισιτήριο για το Ρίο.

«Είναι μια διοργάνωση πολύ σύντομη, με συγκεκριμένους αντιπάλους. Πάμε με αρκετά προβλήματα, με απουσίες, με τραυματισμούς, με κάποια παιδιά που αποσύρθηκαν από την Εθνική, αλλά υπάρχει νέο "αίμα" και δεν πάμε με απαισιοδοξία» δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης.

«Δυσκολίες υπάρχουν, δουλέψαμε, τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια όλες αυτές τις μέρες. Αυτό που είπα είναι να "γυαλίζει" το μάτι, να βγάλουμε ό,τι ψυχικά αποθέματα έχουμε, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε και αυτά που έχουμε δουλέψει» πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Όσο για το επίπεδο ετοιμότητας; «Πρώτα από όλα δεν με ανησυχεί το κομμάτι της άμυνας, γιατί θεωρώ πως έχουμε και αθλητικότητα και έχουμε δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής. Σίγουρα στην επίθεση θα παίξουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ και νομίζω είναι κατανοητό από όλους, διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια με τα πολλά γκαρντ, τα πολλά picknroll, το πολύ διάβασμα. Θα προσπαθήσουμε και πάλι με διαφορετικό τρόπο, αλλά θεωρούμε πως θα έχει και αυτό αποτέλεσμα. Θα παίξει ρόλο η πίστη, η ψυχή, η ομαδικότητα που την έχουμε και φάνηκε από την αρχή και τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα θα πρέπει να ωριμάσουν από την πρώτη μέρα».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπογράμμισε: «Κάθε αγώνας σε βοηθάει να περάσεις στην επόμενη φάση, που είναι το επόμενο σκαλοπάτι, να να φτάσεις ως τον τελικό και από εκεί στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά περισσότερο κοιτάμε την ομάδα μας, να είμαστε εμείς καλά, γιατί μέσα ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Επιπλέον, οι πρεμιέρες είναι πάντα περίεργες και κρύβουν παγίδες. Πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με έναν αντίπαλο από άλλη ήπειρο και έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν μας είναι και τόσο οικείος».

Ο Γιώργος Μπόγρης, που θα κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών, τόνισε: «Ήταν μια μεγάλη δικαίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ πως η ομάδα έχει ποιότητα και εμπειρία να τα καταφέρει. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους σε ένα τέτοιο τουρνουά, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να το καλύψεις, να αναπληρώσεις το κενό, να διορθώσεις το σφάλμα.  Αν αφαιρεθούμε σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει ο επόμενος αγώνας για να καλύψεις το λάθος, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή ως το τέλος».