Πολιτική
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 20:34

Αντεγκλήσεις για τα περί υποκίνησης απεργιών

«Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτόνομο, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετέχουν ως εργαζόμενοι στις οργανώσεις τους, μετέχουν στους συνδικαλιστικούς αγώνες. Το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται ξεκάθαρα στην υποστήριξη δίκαιων αιτημάτων στους αγώνες αυτούς, καθαρά, με τις θέσεις του που ανακοινώσει.

Τα περί υποκινήσεως, και αύριο - μεθαύριο μπορεί να μας πουν και περί πεζοδρομίου, ας τα αναζητήσουν αλλού, σε άλλες εποχές», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης στα περί υποκίνησης απεργιών από τον κ. Παπανδρέου, που διατύπωσε ο κ. Ρουσόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/13/1060772.htm .

Ανταπαντώντας ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στη Βουλή τόνισε ότι "όπως σύραμε (την κυβέρνηση) να συζητήσει εδώ στη Βουλή, θα τη σύρουμε να συζητήσει μακριά και έξω από τις κρυψώνες της στις γειτονιές, στους δρόμους, ακόμα και στις απεργίες, όπου χρειάζεται".

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο σαφής, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Πάντως πριν ο κ. Παπανδρέου δώσει νέα δείγματα "αποφασιστικότητας", ας αντλήσει χρήσιμα για τον ίδιο και το κόμμα του συμπεράσματα από την κατάληξη που είχε η έμπνευσή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Μια πολιτικά πιο υπεύθυνη και πιο ώριμη σκέψη θα τον αποτρέψει από μια νέα μεγαλύτερη πολιτική γκάφα».