Πολιτική
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 13:13

Αποσύρθηκε όλη η παρτίδα των επικίνδυνων αλλαντικών

Στην προληπτική απόσυρση ολόκληρης της παρτίδας αλλαντικών (μπέικον), «κομμένο καπνιστό Λοτ 143», προχώρησε η παρασκευάστρια εταιρεία Πρίμο, μετά τον εντοπισμό του μικροβίου της λιστέριας σε ποσότητα του μπέικον που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή φαγητού στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

Το μικρόβιο εντοπίστηκε σε ελέγχους που έγιναν μετά τους θανάτους πέντε υπερηλίκων στο Ασυλο Ανιάτων μεταξύ 2-10 Ιουνίου και τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε 37 εργαζομένους και 55 περιθαλπομένους του ιδρύματος από τις 25 Μαΐου.

Την απόσυρση της παρτίδας από την αγορά επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την έναρξη σειράς ελέγχων στην εν λόγω ποσότητα αλλαντικών από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων του υπουργείου Ανάπτυξης http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1060944&noads=true .

Η παρασκευάστρια εταιρεία Πρίμο σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως προχώρησε σε άμεση προληπτική απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων αλλαντικών και στην αποθήκευσή τους σε ειδικό χώρο των εγκαταστάσεων, όπου θα γίνουν και έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ. Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, «η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον Έλληνα καταναλωτή αποσύρει τα προϊόντα, εφαρμόζει δε και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την παρασκευή των προϊόντων».