Πολιτική
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικά ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στις βορειότερες περιοχές, με πιθανότητα βροχής στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα τοπικά θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένεης από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, με πιθανότητα το απόγευμα, μεμονωμένων καταιγίδων στην Ηπειρο, προβλέπει για αύριο Πέμπη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές στα βορειοδυτικά, ενώ στη Νότια Νησιωτική Ελλάδα, θα σημειώσει άνοδο.