Πολιτική
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 22:26

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν για το μπόνους των 50 εδρών

Κοντά σε μια κοινή πρόταση για τον εκλογικό νόμο βρίσκονται οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κοινός τόπος στο θέμα του μπόνους στο πρώτο κόμμα,

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κοντά σε μια κοινή πρόταση για τον εκλογικό νόμο βρίσκονται οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κοινός τόπος στο θέμα του μπόνους στο πρώτο κόμμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν στην ανάγκη για μόνιμο αναλογικό εκλογικό σύστημα, για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και για μια ριζική και σε βάθος συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, o κ. Καμμένος παρουσίασε επίσης τις θέσεις των ΑΝΕΛ για ψήφο στα 17, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και ψήφο των ομογενών. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι σε πολλά από αυτά μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος.

Ο κ. Καμμενος με δήλωσή του αμέσως μετά από τη συνάντηση, δήλωσε ότι το μπόνους δεν μπορεί να παραμείνει με κανέναν τρόπο στους 50 βουλευτές.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι οι ΑΝΕΛ μιλούν για μείωση του μπόνους και όχι για κατάργηση όπως επιμένουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα. Είναι δηλαδή πιο κοντά στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.