Πολιτική
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 20:52

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τους χειρισμούς για τα κονδύλια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί κλίμα χαμηλών προσδοκιών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και την κατανομή των κονδυλίων για την περίοδο 2007-2013, «χαμηλώνει τον πήχη για να περάσει από πάνω και να πει ότι έχουμε κέρδη, ενώ θα έχουμε απώλειες».

Ποτέ η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τον στόχο της, ανέφερε επίσης ο κ. Αθανασάκης και τήν κατηγόρησε ότι είχε επιδεικτική απουσία από τις διαπραγματεύσεις, στις οποίες εκπροσωπήθηκε από υφυπουργούς, τον κ. Βαληνάκη και τον κ. Φώλια.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι ακόμα κι αν μειωθεί το ποσοστό που θα διατεθεί για το διάστημα 2007-2013, δεν υπάρχει σύστημα αυτόματης μείωσης στις κατανομές και ότι υπάρχει μια δεύτερη συζήτηση για το μερίδιο κάθε χώρας στα διαρθρωτικά ταμεία.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε συμφωνήσει με την Επιτροπή προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα ποσό 22-24 δισ. ευρώ, το οποίο απέχει πολύ από το ποσό των 12-15 δισ. ευρώ με το οποίο θα είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση.

«Μόνο σε σκοπιμότητα και ηθελημένη άγνοια βασικών λειτουργιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να αποδοθούν οι σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Επίσης, σημειώνει ότι «για μια ακόμη φορά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, στέκεται απέναντι, με στείρα κριτική και διαστρέβλωση της αλήθειας.

Αν αποφάσιζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα του προϋπολογισμού της Ε.Ε, τότε δεν θα χρειαζόταν καν η επί μήνες συζήτηση μεταξύ των κρατών μελών, ούτε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα και αύριο».