Πολιτική
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχυρούς, τοπικά πολύ ισχυρούς, βορείους ανέμους στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα, κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα βροχής, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα βροχής, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα το απόγευμα, ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι κα το απόγευμα, κατά τόπους, θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό, προβλέπει αρχικά, για αύριο Τετάρτη, σε όλη τη χώρα η ΕΜΥ, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα, κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο, τοπικά πολύ ισχυροί. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, στα δυτικά και τα βόρεια.