Mag
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 14:59

Σιγκαπούρη: Μηχανήματα αυτόματης πώλησης βιβλίων

Δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης που δεν απευθύνονται στους λάτρεις των λιχουδιών, αλλά στους… βιβλιοφάγους εγκατέστησε σε κεντρικά σημεία της Σιγκαπούρης ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το έργο ντόπιων συγγραφέων και εκδοτών.

Δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης που δεν απευθύνονται στους λάτρεις των λιχουδιών, αλλά στους… βιβλιοφάγους εγκατέστησε σε κεντρικά σημεία της Σιγκαπούρης ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το έργο ντόπιων συγγραφέων και εκδοτών.

Τα δύο μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο Εθνικό Μουσείο και στο Κέντρο Επισκεπτών της Σιγκαπούρης, η οποία με έκταση μόλις 719 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 5,5 εκατ. κατοίκων, χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη «πόλη – κράτος».

Μία ακόμη συσκευή αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα στο Εθνικό Συμβούλιο Τεχνών της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου BooksActually, Κένι Λεκ, η κίνησή του δεν αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόρα, ωστόσο -όπως εκτιμά- θα ευαισθητοποιήσει το κοινό.

«Μπορεί να μην αγοράσετε κάποιο βιβλίο, αλλά εμείς θα σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν», πρόσθεσε, μιλώντας στο Channel News Asia.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο mashable.com, αντίστοιχα μηχανήματα αυτόματης πώλησης βιβλίων μπορεί κανείς να βρει στην Ιαπωνία -όπου πολλά βιβλία τυπώνονται σε μέγεθος «τσέπης»-, αλλά σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Σουηδία.