Mag
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 08:35

Πακιστάν: Πατέρας 35 παιδιών θέλει να κάνει άλλα… 65

Πατέρας 100 παιδιών επιθυμεί να γίνει ένας άνδρας 46 ετών από το Πακιστάν, ο οποίος ωστόσο έχει δρόμο ακόμη να διανύσει για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του.

Πατέρας 100 παιδιών επιθυμεί να γίνει ένας άνδρας 46 ετών από το Πακιστάν, ο οποίος ωστόσο έχει δρόμο ακόμη να διανύσει για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του.

Εκτιμώντας ότι είναι θρησκευτικό του καθήκον να αποκτήσει όσο πιο πολλά παιδιά μπορεί ο 46χρονος Χαν Μοχάμεντ Κίλχι, Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, έχει ήδη 35 παιδιά.

Πλέον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναζητεί μία τέταρτη γυναίκα έχοντας -όπως υποστηρίζει- τη σύμφωνη γνώμη των τριών συζύγων του.

Οι μουσουλμάνοι του Πακιστάν έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν έως τέσσερις συζύγους, εφόσον λάβουν έγκριση από ένα διαιτητικό συμβούλιο και από την πρώτη τους γυναίκα.

Αν και ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι «σπάνια» μπερδεύει τα 35 του παιδιά - το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι 15 ετών -, οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα των πολλαπλών γάμων είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Ο 46χρονος άνδρας διαθέτει κλινική όπου, όπως εξηγεί, παρέχει φροντίδα για «ήσσονος σημασίας ασθένειες» και επιμένει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα στην προσπάθεια να μεγαλώσει τα παιδιά του.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι, καθώς τα παιδιά του μεγαλώνουν, οι ανάγκες αυξάνονται και ζητεί από την κυβέρνηση να του διαθέσει κονδύλια για τη σίτιση, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη της οικογένειάς του.

Ο ίδιος, οι τρεις σύζυγοι και τα 35 παιδιά του ζουν σε μία μεγάλη καλύβα με πέντε χώρους, σε προάστιο της πόλης Κουέτα, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Μπορεί η πολυγαμία να μην είναι συνήθης πρακτική στο Πακιστάν, ωστόσο η χώρα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στη Νότια Ασία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κάθε γυναίκα γεννά κατά μέσο όρο περίπου τρία παιδιά βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας και της κυβέρνησης της χώρας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία, πάντως, δεν έχουν αναθεωρηθεί εδώ και περίπου 30 χρόνια.