Πολιτική
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ανοδο της θερμοκρασίας, με πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους, τοπικά, στο Νότιο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αριχκά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ηπειρο. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς και στο Ιόνιο μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λϊγες νεφώσεις, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.