Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωση του στο ΑΜΠΕ.
Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωση του στο ΑΜΠΕ.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά στάνταρς. Όπως αναφέρει, τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία (λοκ άουτ), όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ενώ για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση η κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εθνική νομοθεσία στη χώρα μας συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και ποιοι θα το επιτρέψουν να γίνει; Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια. Τα αποτελέσματα της προστασίας της τα είδαμε. 'Αρα για ποια προστασία μιλάμε;», τόνισε.
Ο κ. Παναγόπουλος θα μεταβεί την Τρίτη στη Γενεύη όπου θα συζητήσει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα με το Γενικό Διευθυντή του ILO Γκάι Ράιντερ. Εκεί, τονίζει, η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων «κάθε μέσο και κάθε τρόπο που έχει στη φαρέτρα της».
Σε άλλη του δήλωση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι «τη μεγάλη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, αλλά μη μας λέει ότι θα μας προστατεύσει όπως προστάτευσε το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Τέτοια προστασία, θα είναι απόλυτη καταστροφή και για τα εργασιακά δικαιώματα».
«Προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να πείσουν ότι τα εργασιακά αφορούν στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια. Δεν υπάρχει ψευδέστερο πράγμα. Επιμονή των δανειστών είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εισαγωγή του λοκ –αουτ, το να γίνει πιο δύσκολη η προκήρυξη των απεργιών. Απέναντι σε αυτά, προφανώς και θα αντιδράσουμε», πρόσθεσε.