Αθλητικά
Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 19:16

Πόλο: Κυπελλούχοι Ελλάδας και οι Άνδρες του Ολυμπιακού

Ακόμη ένα τρόπαιο πρόσθεσε στο εντυπωσιακό παλμαρέ του ο Ολυμπιακός, που κατάκτησε το 18ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του.

Ακόμη ένα τρόπαιο πρόσθεσε στο εντυπωσιακό παλμαρέ του ο Ολυμπιακός, που κατάκτησε το 18ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του.

Στον τελικό του φάιναλ-4, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εύκολα με 12-5 τη Βουλιαγμένη, έφτασαν στο νταμπλ αήττητοι και ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το φάιναλ-6 του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο της αναμέτρησης, παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, τόσο με παίκτη παραπάνω όσο και από την περιφέρεια.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ του φάιναλ-4 με 8 γκολ, ενώ με τα πέντε τέρματα που πέτυχε στον τελικό ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, που μοιράζεται με ακόμη πέντε παίκτες. Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς.

Για τους νικητές σκόραραν οι, Βλαχόπουλος 5, Κολόμβος 2, Δελακάς, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Ντόσκας, ενώ για τη Βουλιαγμένη οι, Καπότσης 2, Ελμισιάν, Βικάλο και Καλαϊτζής.