Πολιτική
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 20:32

Διαξιφισμοί για κομματικές μεταθέσεις αξιωματικών

Αναπόδεικτα, πλαστά και κατασκευασμένα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νίκου Αθανασάκη, τα στοιχεία, τα οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός και αφορούσαν μεταβολές στην υπηρεσιακή κατάσταση αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση την κομματική τους τοποθέτηση.

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αδυνατώντας να απαντήσει ουσιαστικά, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, στον κ. Παπανδρέου επέλεξε να πλήξει ο ίδιος τη σοβαρότητά του.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πόρισμα του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή το 1998, ύστερα από δύο ανώνυμες καταγγελίες - επιστολές. Ο φάκελος περιείχε και τα στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, παρουσίασε χθες ο κ. Καραμανλής.

Ο εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000, διότι, όπως αναφέρει, τα «στοιχεία δεν στοιχειοθετούν οποιοδήποτε έγκλημα και οι καταγγελίες δεν στηρίζονται στο νόμο.

Οπως ανέφερε, επίσης, ο κ. Αθανασάκης, ο τότε εισαγγελέας κ. Χασλαρίδης βρίσκεται σήμερα στο γραφείο του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτη.

«Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ περί πλαστών σημειωμάτων, επισημαίνεται ότι τα πρόσωπα που αναφέρονται στα εν λόγω σημειώματα έτυχαν επ' ακριβώς της μεταχείρισης που "διέτασσαν" οι δήθεν αόρατοι συντάκτες τους. Προς απόδειξη τούτου συμφωνούν απόλυτα οι καρτέλες με τα στοιχεία των μεταθέσεων των αναφερομένων αξιωματικών και είναι στη διάθεση των κομμάτων αν επιθυμούν να επαληθεύσουν την ακρίβεια υλοποίησης των "εντολών" των σημειωμάτων.

Ας σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να κρύβεται πίσω από μια εισαγγελική διάταξη, αφού όπως αποδεικνύεται οι τότε αρμόδιοι είχαν αποκρύψει από τον Εισαγγελέα στοιχεία και συγκεκριμένα τις καρτέλες μεταθέσεων των υπό διωγμό αξιωματικών», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

«Η εντός πολλών εισαγωγικών αξιοκρατία που υπηρετούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε περίτρανα με τα χθεσινά καταλυτικά στοιχεία που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Στοιχεία που, όπως αναφέρει και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, είναι στη διάθεση των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκε και απογυμνώθηκε για μια ακόμη φορά», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.