Πολιτική
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 20:34

Αντιπαράθεσης συνέχεια για κομματικές διώξεις αξιωματικών

Η υποχρέωση του πρωθυπουργού να ζητήσει συγνώμη για την απρέπεια που διαπράχθηκε σε βάρος του ΠΑΣΟΚ παραμένει ακέραιη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, δίνοντας συνέχεια στο θέμα της κατάθεσης την Τρίτη από τον κ. Καραμανλή σημειωμάτων σχετικά με την εξέλιξη αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1066109.htm .

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να ζητήσει ευθύνες από εκείνον που τον παραπλάνησε και του έδωσε τα συγκεκριμένα χαλκευμένα στοιχεία».

Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι με τη σημερινή του δήλωση προσβάλλει τον αξιωματικό που έκανε την προκαταρκτική εξέταση, τους αξιωματικούς που κατέθεσαν, αλλά και τη νοημοσύνη όλων μας.

«Δεν είχαν κριθεί πλαστά τα στοιχεία» είχε σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επί του θέματος έγινε έρευνα, όσοι εμπλέκονταν στο περιστατικό δεν αποδέχθηκαν την ανάμιξή τους (όπως εξάλλου ήταν φυσιολογικό να κάνουν), αλλά από τις καρτέλες των αξιωματικών αποδεικνύεται ότι έγιναν οι μεταθέσεις όπως ακριβώς εντελλόταν στις περιβόητες εκείνες καταστάσεις».

«Δεν πέρασαν 24 ώρες που ο κύριος Αθανασάκης προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε διώξεις αξιωματικών με κομματικά κριτήρια.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μας είπε κι άλλο ανέκδοτο», απάντησε στον κ. Αθανασάκη ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.