Αθλητικά
Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 16:17

Αλαφούζος: «Πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός»

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος με δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ομογενών της Αμερικής.

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος με δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ομογενών της Αμερικής.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αφού αναφέρθηκε στο νέο «μοντέλο» που σχεδιάζει για το σύλλογο, στη συνέχεια πέρασε και στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Τότε, επικαλούμενος νόμιμη υποκλοπή κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για χειραγώγηση απόφασης της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης που επιφέρει ποινή υποβιβασμού.

Πιο αναλυτικά ο «ισχυρός άνδρας» της πράσινης ΠΑΕ είπε για το θέμα αυτό: «Πολλά τηλέφωνα ανθρώπων στην Ελλάδα που ανακατεύονται σε τέτοιες υποθέσεις παρακολουθούνται από την ελληνική αστυνομία. Μέσα σε αυτές εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο κύριος Μαρινάκης φέρεται να συνομιλεί με το νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, τον κύριο Κουρίδη, και να του δίνει οδηγίες πως πρέπει η αντιστραφεί η απόφαση και να μην τιμωρηθεί ο Εθνικός Γαζώρου και να κερδίσει τον αγώνα. Και τον παίρνει πίσω ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη μέρα, και του λέει “μίλησα με την Επιτροπή πήραμε αυτή την απόφαση και το αλλάξαμε”. Αυτό είναι μία σαφής χειραγώγηση παιχνιδιού και η τιμωρία είναι υποβιβασμός. Τελεία και παύλα, δεν υπάρχει άλλο…».

Για το νέο διοικητικό μοντέλο του Παναθηναϊκού υποστήριξε: «Δεν πήγε τόσα καλά η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Πρέπει να σκεφτούμε και να βρούμε λύσεις πως αυτό το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα αλλάξει.Ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη Συμμαχία, δηλαδή να υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να βάζουν ένα μικρό ποσό και να είναι μέλη και μέτοχοι του Παναθηναϊκού και συγχρόνως να υπάρχει κάτι που σκεφτόμαστε, δεν είναι ακόμη αποφασισμένο, μια Γερουσία, όπου να είναι 10-15 επιχειρηματίες να βάζουν χρήματα, εγώ ούτως ή άλλως έχω υποχρεώσεις και από το νόμο να βάζω κάποια χρήματα, αλλά να δημιουργηθεί μια Γερουσία που θα τον διοικεί. Διότι το απλοϊκό, ρομαντικό μοντέλο που όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί θα διοικούσαμε τον Παναθηναϊκό δεν πέτυχε, είχε αδυναμίες. Κινδυνεύαμε να είχαμε θέματα λαϊκισμού, όπως έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Θα έχουμε ένα υβριδικό σύστημα, που οι πολλοί να βάζουν λίγα και κάποια Γερουσία τα πολλά, όχι πάρα πολλά. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι μια βάρδια».

Αναφερόμενος στην «εγκληματική οργάνωση» επισήμανε: «Η έρευνα βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Την έχει αυτή τη στιγμή ένας εισαγγελέας, ο κύριος Δασκαλόπουλος, ο οποίος είναι ένας πολύ σοβαρός εισαγγελέας. Νομίζω ότι σε λιγότερο από μήνα θα υπάρξει πρόταση παραπεμπτική για τους κατηγορούμενους και θα πάει στο Συμβούλιο Εφετών για να προσδιοριστεί η ημερομηνία δίκης. Όταν συμβεί αυτό θα είναι αδύνατο για όποια ομάδα ανακατεύεται σε τέτοια πράγματα ή είναι εκτεθειμένη σε τέτοιες κατηγορίες να συμμετέχει καταρχήν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Πάντως, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει δίκαια την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό: «Εφέτος είχε καλύτερη ομάδα σε αντίθεση με την περσινή. Άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα. Και θα το κέρδιζε χωρίς τις απάτες που συχνά κατηγορούνται. Πέρσι το έκλεψε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός από εμάς, επειδή εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το σημερινό μας ρόστερ είναι εφάμιλλο του Ολυμπιακού και σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι».