Πολιτική
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, με βαθμιαία βελτίωση και ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα γρήγορα θα ενισχυθούν στα ανατολικά, σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και γρήγορα στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Στις υπόλοιπες περιοχες, θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Σταδιακά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά αργότερα, μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.