Πολιτική
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 20:19

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης οι επιλογές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

«Το σχέδιο άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση, περιλαμβάνει δυστυχώς, και τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Σήμερα, οι επιλογές στην ηγεσία των Ανώτατων Δικαστηρίων έγιναν με αμιγώς κομματικά κριτήρια, και κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας», δήλωσε ο συντονιστής του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην επιλογή ως προέδρου του Αρείου Πάγου του κ. Ρ. Κεδίκογλου, «που σε όλο τον δικαστικό του βίο, ιδιαίτερα την περίοδο του '89, υπηρέτησε με ξεχωριστή συνέπεια και εμπάθεια τις πολιτικές σκοπιμότητες της ΝΔ».

«Οι ατεκμηρίωτες και προσχηματικές κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, υπαγορεύονται αποκλειστικά από κομματική ιδιοτέλεια, αλλά και προσωπική εμπάθεια.

Για να συγκαλύψει την αντιπολιτευτική του ανεπάρκεια, το ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να τραυματίζει το κύρος των δικαστικών λειτουργών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και συνολικά τους θεσμούς», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας.