Πολιτική
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 15:38

Σε διαρκή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο η κυβέρνηση

«Δεν είναι συνήθης πρακτική της Ελλάδας η έκδοση ταξιδιωτικών Οδηγιών», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής Οδηγίας για τους Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βρετανία, μετά το μπαράζ εκρήξεων στο Λονδίνο.

Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Π. Λειβαδάς ανέφερε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης ήρθε σε επαφή με τον Ελληνα πρέσβη στο Λονδίνο και ότι η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει Ελληνας στα θύματα ή τους τραυματίες των εκρήξεων.

«Η φάση που διανύουμε είναι πρώιμη για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων» σημείωσε ο κ. Λειβαδάς, παρατηρώντας επιπρόσθετα ότι τον Ιούλιο έχει αποχωρήσει από το Λονδίνο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων σπουδαστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ενημερώνεται στη Μόσχα, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. Αυξημένη επιτήρηση σε στόχους βρετανικών και αμερικανικών συμφερόντων στην Αθήνα, αλλά και σε λιμάνια και αεροδρόμια.