Πολιτική
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 18:21

Ολυμπιακή γέφυρα συνεργασίας με το Πεκίνο

Δεκτή έκανε την πρόταση της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, να είναι αποκλειστικά η Ελλάδα η τιμώμενη χώρα στην Κίνα το 2008, ο Κινέζος Υπουργός Πολιτισμού Sun Jiazheng, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της κας Πετραλιά στο Πεκίνο.

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού πολιτισμού και του ολυμπιακού πνεύματος τη χρονιά κατά την οποία το Πεκίνο θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα.

Η κα Πετραλιά δήλωσε ότι συζήτησαν με τον κ. Jiazheng και την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού να πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο την περίοδο 2007-2008 έκθεση με αρχαία εκθέματα από όλα τα Μουσεία της Ελλάδας, τα οποία συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εν τω μεταξύ, η κα Πετραλιά υπέγραψε με τον Κινέζο Υπουργό Αθλητισμού Liu Peng μνημόνιο που καθορίζει τους τομείς ολυμπιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της ολυμπιακής προετοιμασίας του Πεκίνου.