Αθλητικά
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 21:28

Βόλεϊ: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής Ελλάδας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη με 3-2 στην Πυλαία επί του Φοίνικα Σύρου, παρότι ο «Δικέφαλος» βρέθηκε να χάνει 0-2 σετ.

Με αντεπίθεση διαρκείας, όμως, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη «πάτησε» τους Κυκλαδίτες στη συνέχεια, γύρισε το παιχνίδι και αφού ισοφάρισε πήρε το τάι μπρέικ με 15-10, έκανε το 3-1 στις νίκες και πανηγύρισε τον τίτλο.

Ο τέταρτος τελικός διεξήχθη στο κατάμεστο «Παλατάκι» και απέφερε στον ΠΑΟΚ τον τρίτο, συνολικά, τίτλο της ιστορίας του, καθώς πέρυσι είχε κάνει το νταμπλ.

Παράλληλα, η μακεδονική ομάδα έγραψε ιστορία, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ που το πρωτάθλημα κατακτά ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ράθυμα το παιχνίδι και πριν καλά-καλά το καταλάβουν βρέθηκαν να χάνουν 0-2, χάνοντας και τα δύο σετ με 21-25.

Η επιλογή του Καλμαζίδη, όμως, να αλλάξει η τακτική στο σερβίς και οι παίκτες του να σημαδεύουν τον Κάλντγουελ απέδωσε καρπούς, καθώς ο παίκτης του Φοίνικα βγήκε εκτός επίθεσης και η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό, ο Χιμένες, που ήταν κακός και είχε καθήσει στον πάγκο, επέστρεψε «μεταμορφωμένος» και οδήγησε την επίθεση, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν (25-16, 25-14) αρχικά και με τη βοήθεια του κοινού τους να πάρουν και το τάι μπρέικ, με 15-10.