Πολιτική
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 14:36

Σύγκρουση Ν.Δ. - Ν. Παππά για τη διαπραγμάτευση

Κόντρα σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Κόντρα σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη Ν.Δ. ότι ποντάρει στην αποσταθεροποίηση.

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σε ειρωνικό τόνο: 

«Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: Πιστεύει η Ν.Δ. ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ; Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματος του και τη νεολαία του να διαγράψει και την Εurostat;».

Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ, υποστήριξε απαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, “σκληρής” διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ».

«Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα» πρόσθεσε και επίσης σε ειρωνικό τόνο έθεσε το ερώτημα: 
 
«Μήπως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να “διαγράψει” και τη “συνιστώσα των 53” μαζί με τον Υπουργό του των Οικονομικών;».