Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2001 07:29

ΠΑΣΟΚ : Ανασυντάσσονται τα στελέχη εν όψει του συνεδρίου

Τις δυνάμεις τους ανασυντάσσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όλα τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου θα συζητηθούν οι όροι διεξαγωγής του συνεδρίου τον Οκτώβριο.

Αιφνίδια συνάντηση είχαν χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha News 98,7, οι δύο υπουργοί κατά τη διάρκεια γεύματος είχαν την ευκαιρία για μια ελεύθερη εκτενή συζήτηση σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις εν όψει του συνεδρίου.

Να υπάρξει νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ με τον λαό, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, επανέλαβε χθες ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και τόνισε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου είναι δεσμευτικές για όλους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκε με τον απερχόμενο Αμερικανό πρεσβευτή Νίκολας Μπερν, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα βγει αποδυναμωμένη.

Για αισθήματα σεβασμού των ΗΠΑ στη Ν.Δ. έκανε λόγο ο κ. Μπερνς.

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξαπέλυσε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τάχθηκε υπέρ τάχθηκε υπέρ της διακοπής του δικομματισμού.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να εγκλωβίσει τα προβλήματα της χώρας, στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Για ακυβερνησία έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας ότι λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, είναι οι πρόωρες εκλογές.