Πολιτιστικά
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 14:38

Prince: Στα ύψη οι πωλήσεις δίσκων του πρίγκιπα της ποπ

Η σορός του Prince, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 57 ετών σε ανελκυστήρα της έπαυλής του στη Μινεσότα, αποτεφρώθηκε σε μικρή ιδιωτική τελετή, παρουσία της οικογένειας και των φίλων του.

Η σορός του Prince, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 57 ετών σε ανελκυστήρα της έπαυλής του στη Μινεσότα, αποτεφρώθηκε σε μικρή ιδιωτική τελετή, παρουσία της οικογένειας και των φίλων του.

Η αιτία θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή παραμένει άγνωστη και τα συμπεράσματα από την νεκροψία ενδέχεται να βγουν μετά από τέσσερις εβδομάδες.

«Ο Prince τιμήθηκε από μία μικρή ομάδα των πιο αγαπημένων του προσώπων: της οικογένειας, των φίλων του και των μουσικών του, σε μία ιδιωτική, πανέμορφη τελετή για ένα αντίο γεμάτο αγάπη» ανέφερε η εκπρόσωπός του.

Η ίδια σημείωσε ότι η τοποθεσία όπου θα φυλαχτούν οι στάχτες του Prince θα παραμείνει μυστική.  Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί μια μουσική γιορτή στη μνήμη του πρίγκιπα της ποπ.

Εκτιμάται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη του Prince. Έξω από την έπαυλη είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φαν, οι οποίοι άφηναν μοβ μπαλόνια, λουλούδια, σημειώματα.

Ο γαμπρός του, Maurice Phillips, ισχυρίστηκε πως ο τραγουδιστής εργαζόταν συνεχώς επί έξι ημέρες  πριν το θάνατό του. Μιλώντας μετά την ιδιωτική τελετή αποτέφρωσης, στο κτήμα του Prince, ο Phillips δήλωσε: «Εργαζόταν επί 154 ώρες ασταμάτητα. Ήμουν μαζί του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν πολύ καλός».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Phillips μιλώντας στη «Sun», το ακίνητο του Prince θα μετατραπεί σε Μουσείο. «Θα είναι για τους θαυμαστές του. Τα έδινε όλα στους θαυμαστές του και με αυτό θα θυμούνται τη μουσική του, η οποία είναι η κληρονομιά του» είπε. «Ο Prince ήταν πάντα ένας κλειστός τύπος, αλλά θα ήθελε ο κόσμος να θυμάται τη μουσική του» πρόσθεσε.

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες γύρω από τον θάνατό του, οι αρχές αναφέρουν: «δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως αυτοκτόνησε». Πρόσθεσαν, μάλιστα, πως «δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια τραυματισμού» στο σώμα του.

Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι στο κατάστημα δίσκων «Electric Fetus»  στην Μινεάπολη δήλωσαν πως ο μουσικός φαινόταν «χλωμός» και «αδύναμος», όταν τους επισκέφθηκε πέντε ημέρες πριν τον θάνατό του.

Ο Max Timander, που εργάζεται στο κατάστημα, δήλωσε στο Press Association: «Με όσους μίλησα εκείνο το Σάββατο, μου είπαν πως έδειχνε χλωμός και πως δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Έμοιαζε πολύ αδύναμος. Ξέρω πως μόλις είχε περάσει μια υποτιθέμενη γρίπη».

Μετά τον θάνατο του Prince, οι πωλήσεις των δίσκων του, σε όλο τον κόσμο, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

naftemporiki.gr