Πολιτική
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 19:21

«Η Εκκλησία δεν έχει κομματικά φρονήματα»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής σχετικά με το κείμενο που δημοσιεύθηκε στον Τύπο http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=67697344,82001984 και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

«Η έντεχνη απόπειρα ορισμένων να προσδώσουν στην Εκκλησία και στην ηγεσία της κομματικά φρονήματα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, δεδομένου ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να ταυτίζεται και δεν ταυτίζεται με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους... αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς να ενδιαφέρεται για την κομματική τους ταυτότητα... όλους τους τιμά και για όλους αδιακρίτως μεριμνά».

Η Αρχιεπισκοπή -δια του εκπροσώπου Τύπου Χάρη Κονιδάρη- επισημαίνει ότι το κείμενο δεν απηχεί τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ δεν φέρει την υπογραφή του.

Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι το εν λόγω κείμενο ανηρτήθη στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας, Κώστας Πυλαρινός, με γραπτή δήλωση, επισημαίνει «θεωρώ ότι κακοήθεις, ανόητοι ή προβοκάτορες μπορεί να στέλνουν επιστολές ή αναλύσεις οπουδήποτε ακόμη και στον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς ή σε πολιτικούς, τα κείμενά τους όμως δεν σημαίνει ότι και υιοθετούνται, πολύ περισσότερο όταν προκαλούν ανεπίτρεπτα τον Τύπο και τον πολιτικό κόσμο».