Πολιτική
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 20:22

Α. Τσοχατζόπουλος: Επιστροφή στην εποχή Μητσοτάκη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ

«Η σημερινή επιλογή του ΚΥΣΕΑ σηματοδοτεί την επιστροφή ολοταχώς στην εποχή Μητσοτάκη. Και το 1992, υπήρξε αγορά μαχητικών αεροσκαφών του ίδιου τύπου, από την ίδια χώρα και εταιρεία, μέσα σε μια νύχτα, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς διαφάνεια, που πληρώθηκαν βέβαια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν». Αυτό αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρωην υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά 30 αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, με την απόφασή του το ΚΥΣΕΑ σηματοδοτεί επίσης, την εγκατάλειψη από την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και ¶μυνας και της ευρωπαϊκής αγοράς εξοπλισμών, ενώ επιβεβαιώνει, «πρώτον, την υποταγή της κυβέρνησης της Ν.Δ. στο πλαίσιο της νέας “στρατηγικής συμμαχίας” με τις ΗΠΑ, -όπως δήλωσε ο κ.Μπους-, και δεύτερον, την επιστροφή αποκλειστικά στις αμερικανικές προμήθειες εξοπλισμών για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Eπιπρόσθετα ο κ. Τσοχατζόπουλος σημειώνει ότι με τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ εγκαταλείπεται η προοπτική απόκτησης αεροσκάφους τέταρτης γενιάς, που είχε αποφασιστεί στη βάση των στόχων της εθνικής αμυντικής πολιτικής και προβλεπόταν στο εγκεκριμένο ΕΜΠΑΕ 2001-2005.