Πολιτική
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ανοδο της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, η μέγιστη τιμή, θα φθάσει τους 39 βαθμούς και τοπικά, τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Ασθενείς, και από το απόγευμα βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς, που σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους και τοπικά στο Ιόνιο, σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς, και από το βράδυ βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στα βόρεια, τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τη νύχτα, βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, αλλά το απόγευμα, στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι, θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.