Κοινωνία
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 16:02

Συνελήφθησαν για 142 διαρρήξεις σε 18 μήνες στην Ανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 142 διαρρήξεις τους τελευταίους 18 μήνες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 142 διαρρήξεις τους τελευταίους 18 μήνες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο Μαρούσι, από την Ομάδα ΔΙΑΣ, μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό, τρία μέλη της ομάδας, Ρομά, ηλικίας 23, 23 και 24 ετών. Αργότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στον καταυλισμό των 'Ανω Λιοσίων, συνελήφθη και τέταρτο μέλος της ομάδας, ένας 21χρονος, επίσης Ρομά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' επάγγελμα, της ληστείας, της αντίστασης και της απείθειας.

Οπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, εδώ και 18 μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 142 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών κυρίως στην περιοχή της Αρτέμιδας. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.