Πολιτική
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2005 15:34

Την απόσυρση του ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις ζήτησαν τα μέλη του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στην κυβέρνηση, θα καταργήσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Όπως είπε, για τέτοιου είδους αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση και όχι μονομερείς ενέργειες όπως αυτές της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «αποδεικνύει το σκληρό ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης» καθώς και «την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής». Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μονόπλευρη λιτότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ όπως είπε τα μέτρα που προωθεί δεν εντάσσονται σε καμία αντίληψη ανάπτυξης.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα Μάνου – Αδριανόπουλου μετά τη διάσταση απόψεων που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ των ανεξάρτητων –εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ- βουλευτών και συναδέλφων τους του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος με την παρέμβασή του επιχείρησε να εγκαινιάσει ένα είδος modus vivendi πολιτικής συνεννόησης μεταξύ του δύο φιλελεύθερων βουλευτών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπάρξουν νέες ανοικτές διαφωνίες στο κοινοβούλιο. O κ. Παπανδρέου ανέθεσε μάλιστα στη γραμματέα του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και το Δημήτρη Ρέππα την ευθύνη να συνεννοούνται πριν από κάθε νομοσχέδιο και σημαντικό ζήτημα με τους δύο βουλευτές.

«Έχουμε κοινές απόψεις σε πολλά θέματα και πολλές διαφορές σε άλλα κοινωνικά θέματα», είπε για τους δύο βουλευτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αξιοσημείωτη ήταν η δήλωση για το θέμα του κ. Βενιζέλου ο οποίος διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Αδριανόπουλος να είναι ανεξάρτητος, την ώρα που είναι μέλος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, και αν θα έπρεπε να φύγει από τη θέση αυτή. «Οι πολιτικές και οι ιδεολογικές αξίες του ΠΑΣΟΚ είναι άλλης τάξεως και άλλης φύσεως», παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.