Πολιτική
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 18:43

Συναντήσεις Δ. Σιούφα με αυστριακή αντιπροσωπεία και τον αμερικανό πρέσβη

Αντιπροσωπεία της αυστριακής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Μεταφορών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας κ. Hubert Gorbach, έγινε σήμερα δεκτή από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αυστριακής πλευράς, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον προσεχή Ιανουάριο από την Αυστρία.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα χρηματοδότησης του 7ου Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογίας, τα εργαλεία του 7ου Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ολοκληρωμένα προγράμματα και τεχνολογικές πλατφόρμες), οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έρευνας - όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, Έρευνας και Υποδομών, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Ο κ. Σιούφας διαβεβαίωσε τον αυστριακό ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Gallileo και τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην ευρωπαϊκή διαστημική πολιτική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου είχαν επίσης σήμερα συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τσαρλς Ρις και τους συνεργάτες του.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για περαιτέρω έλευση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, μετά την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, καθώς και του νέου συστήματος αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας.