Πολιτική
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 19:06

Ευ. Βενιζέλος: «Η "κατσαρίδα" άσκησε αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Δριμύτατη ήταν δηλωση του υπεύθυνου του τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή όσα είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/07/27/1074824.htm .

«Η "κατσαρίδα" άσκησε αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει, γιατί δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και πραγματική βούληση βελτίωσης και ολοκλήρωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Βεννιζέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει δυστυχώς αντιληφθεί μετά από 17 ολόκληρους μήνες ότι δεν είναι επιθεωρητής, ρεπόρτερ, ενδοκυβερνητικός συνδικαλιστής που απλώς προβάλλει αιτήματα, ή πολύ περισσότερο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά ο υπεύθυνος υπουργός Υγείας», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά οξύνονται και πολλαπλασιάζονται σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνεται με σειρά σκόπιμων πράξεων ή παραλείψεων της κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός, αντί να εγκαινιάζει έργα του ΠΑΣΟΚ, όπως η πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού που έμεινε αναξιοποίητη επί ένα ολόκληρο χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οφείλει να σεβαστεί αυτά που βρήκε και να προσθέσει ότι μπορεί ή έστω να μην υπονομεύει το κοινωνικό κεκτημένο στο χώρο της Υγείας. Αν δεν έχει τι άλλο να κάνει η κυβέρνηση ας εφαρμόσει τους ψηφισμένους και ισχύοντες νόμους του κράτους που επίτηδες αδρανοποιεί. Αυτό αφορά πρωτίστως τον νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας ενώ φυσικά πρώτη προτεραιότητα είναι η χρηματοδότηση και η στελέχωση του συστήματος με την κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό, έτσι ώστε να ανοίξουν οι υπάρχουσες, αλλά μη λειτουργούσες κλινικές και μονάδες και κυρίως να μην κλείνουν μονάδες και κλινικές που λειτουργούν», επισημαίνει στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ανταπαντώντας ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Ο κ. Βενιζέλος μπορεί να είναι άριστος συνταγματολόγος, αλλά χρειάζεται πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά και πολλή μελέτη για να γίνει γνώστης των θεμάτων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι δηλώσεις του δεν γνωρίζω αν τον βοηθούν στις προσωπικές του φιλοδοξίες, σίγουρα όμως δεν βοηθούν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας».