Αθλητικά
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 02:39

Από τον Καστόρι στον Πιόλι: «Εκατόμβη» προπονητών στη φετινή Serie A

Κάποτε ήταν οι πάγκοι των ελληνικών ομάδων που είχαν χαρακτηριστεί ως «ηλεκτρικοί», αλλά αυτό που συμβαίνει στη φετινή Serie A και το καμπιονάτο είναι πρωτοφανές.

Κάποτε ήταν οι πάγκοι των ελληνικών ομάδων που είχαν χαρακτηριστεί ως «ηλεκτρικοί», αλλά αυτό που συμβαίνει στη φετινή Serie A και το καμπιονάτο είναι πρωτοφανές.

Μετά την απόλυση του Στέφανο Πιόλι από τον πάγκο της Λάτσιο, μερικές ώρες ύστερα από τη συντριβή (1-4) απέναντι στη Ρόμα στο κυριακάτικο ντέρμπι της «αιώνιας πόλης» και την αντικατάστασή του από τον Σιμόνε Ιντζάγκι, οι πάγκοι των ομάδων στη Serie A που άλλαξαν κάτοχο την τρέχουσα περίοδο έγιναν τυπικά επτά.

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι προπονητές που απομακρύνθηκαν από την έναρξη της σεζόν, αφού για παράδειγμα ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, «δοκίμασε» στο τιμόνι της σικελικής ομάδας τους Ιακίνι, Μπαλαρντίνι, Σκελότο, Βιβιάνι, Μπόζι και Τεντέσκο, πριν καταλήξει τελικά στον Νοβελίνο!

Η πρώτη απόλυση της περιόδου 2015-2016 καταγράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου και ήταν εκείνη του Φαμπρίτσιο Καστόρι, του προπονητή που σύνδεσε το όνομά του με την ιστορική προαγωγή της Κάρπι στην ανώτατη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Τον αντικατέστησε ο Τζουζέπε Σανίνο, που αποχώρησε με τη σειρά του στις 3 Νοεμβρίου για να επιστρέψει ο Καστόρι, κι ενώ στις 28 Οκτωβρίου ο Ντέλιο Ρόσι είχε αναγκαστεί να παραδώσει τον πάγκο της Μπολόνια στον Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Στις 10 Νοεμβρίου μια διπλή απόλυση, εκείνη του Τζουζέπε Ιακίνι από την Παλέρμο για να χάρη του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, αλλά και του Βάλτερ Τζένγκα από τη Σαμπντόρια, προς χάρη του Βιντσέντζο Μοντέλα.

Στις 30 Νοεμβρίου η Βερόνα αποφάσισε να χωρίσει από τον Αντρέα Μαντορλίνι και να εμπιστευθεί το τιμόνι στον Λουίτζι Ντελνέρι, ενώ στις 11 Ιανουαρίου ο Μπαλαρντίνι αντικαταστάθηκε από το δίδυμο των Φάμπιο Βιβιάνι και Γκιγέρμο Μπάρος Σκελότο! 

Στις 13 Ιανουαρίου ο Ρούντι Γκαρσιά είπε «αντίο» στη Ρόμα για να έρθει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Εν τω μεταξύ, στην Παλέρμο το χάος:  Τζοβάνι Μπόζι, Τζοβάνι Τεντέσκο, πάλι Μπόζι, στη συνέχεια επιστροφή του Ιακίνι και  τέλος, στις 10 Μαρτίου, η πρόσληψη του Βάλτερ Αλφρέντο Νοβελίνο, με την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά στην περίπτωση Τζαμπαρίνι!

Στις 14 Μαρτίου, τέλος, μετά την ήττα από τη Ρόμα η Ουντινέζε απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον Στέφανο Κολαντουόνο, καλώντας στη θέση του τον Λουίτζι Ντε Κάνιο.